A méz a méhkaptár részben növényi, részben állati eredetű terméke. Összetétele rendkívül változatos lehet, attól függően, hogy a méhek mely növényfajról gyűjtik a méz alapanyagául szolgáló nektárt vagy mézharmatot, illetve, hogy melyik földrajzi régióban és milyen klimatikus viszonyok között készül a méz.
Az előadások során a résztvevők megismerik a méz általános jellemzőit és kémiai összetételét, az egyes méztípusok eredetét, érzékszervi (szín, illat, íz, kristályosodás mértéke) és fizikai-kémiai (pl. pH, savasság, cukorösszetétel) jellemzőit, a méz baktérium ellenes hatásait, valamint a propolisz, a méhpempő, a virágpor és a méhkenyér egészségmegőrzésben betöltött szerepét. Ezenkívül a kaptárlevegő gyógyító hatása és a méhméreg alkalmazásának lehetséges módjai is bemutatásra kerülnek.
Időpont: 2023. szeptember 23. 9.00-13.00
Helyszín: PTE GYTK Farmakognóziai Intézet – 7624 Pécs, Rókus u. 4.
Részvételi díj: 10.000 Ft
Jelentkezés: https://tinyurl.hu/28Q2
Az űrlapon való jelentkezés nem jelent automatikus elfogadást. A jelentkezés érvényességéhez a Központ által küldött e-mail-ben történő visszajelzés szükséges.
Várjuk minden érdeklődő, hallgató, egészségügyi szakdolgozó jelentkezését!
Kapcsolat, információ kérés:
A felmerült kérdéseit és észrevételeit az alábbi elérhetőségek valamelyikén oszthatja meg:
Elektronikus ügyintézés: szti@etk.pte.hu, eva.nemes@etk.pte.hu
Telefonos ügyintézés: +36-30/372-9519, +36-72/502-405
A részvétel feltétele a képzési díj befizetése. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el.
A tanfolyam 12 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!