GYIK

Hol tudok jelentkezni a továbbképzésre?

Kötelező szakmacsoportos továbbképzésre a SZAFTEX rendszeren keresztül tud jelentkezni, amely az alábbi linken keresztül érhető el: https://szaftex.aeek.hu/

 

Regisztráltam szakdolgozóként a Szaftex rendszerben, mégsem tudok jelentkezni továbbképzésre. Mi a teendő?

A regisztrációt követően az emailben küldött automatikus visszaigazoló email megerősítése szükséges. Ezután szükséges megadni a jelszót, melyet a későbbiekben használni szeretne. A jelszó megadásával fejeződik be a regisztráció folyamata. Amennyiben probléma adódik a regisztrációnál, munkatársunk telefonon vagy emailben tud segítséget nyújtani. 

 

Mi a teendő, ha elfelejtettem a regisztráció során megadott jelszavamat?

Amennyiben elfelejtette a jelszavát, kattintson a jobb sarokban található „Bejelentkezés” gombra. Kattintson az „Elfelejtett jelszó”-ra. Írja be a mezőbe azt az e-mail címet, melyet korábban a regisztrációja során megadott. A megadott e-mail címre 1-2 percen belül érkezni fog egy levél, melyben egy link található. A linkre kattintva meg kell adni kétszer az új jelszót.

 

Mikor kapok részletes információt a továbbképzésről, amelyre jelentkeztem?

A részletes tájékoztató e-mail a továbbképzés kezdete előtt egy héttel kerül kiküldésre.

 

Hol találom a kötelező szakmacsoportos továbbképzés részletes programját?

A szaftex rendszerben a továbbképzés adatlapján a „segédanyagok fülön” feltöltött tematikában található.

 

Nem tudok jelen lenni a továbbképzés mindkét napján, délután korábban el kell indulnom. Teljesíthetem így a továbbképzést? Megkapom a pontokat?

A továbbképzés akkor számít teljesítettnek és a pontigazolás akkor kerül kiállításra, ha a regisztrált szakdolgozó mindkét napon, délelőtt-délután is jelen volt, melyet a jelenléti ív aláírásával igazol, valamint a tesztet kitöltötte.

 

Mikor kell befizetni a továbbképzés díját?

A térítésköteles és szabadon választható formában jelentkezett szakdolgozók részére a továbbképzés kezdete előtt egy héttel kerül kiküldésre a fizetési tájékoztató.

 

Milyen formában tudom befizetni a térítési díjat?

A térítési díjat átutalással tudja kiegyenlíteni a fizetési tájékoztatóban megadott számlaszámra történő befizetéssel. Ezt követően a befizetési bizonylatot e-mailben szükséges megküldenie részünkre.

 

Miért utasítottak el?

Amennyiben szaftexes jelentkezése elutasításra került, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal 06-72/502-405 vagy az email címen.

 

Hány pontot kell szereznem a kártya megújításához?

Az aktuális továbbképzési időszak alatt minden szakdolgozónak szakmacsoportonként 150 továbbképzési pontot kell teljesítenie. Ebből 30 kötelező pontot, 20 szabadon választható pontot és 100 gyakorlati pontot szükséges teljesítenie.

 

Szabadon választható formában jelentkeztem, hány pontot kaphatok?

Amennyiben a választott továbbképzés az Ön végzettségét beengedi 30 pontot, amennyiben az Ön végzettsége az előírt végzettségek között nem szerepel, 20 pontot írunk jóvá.

 

Nem találom a továbbképzésen való részvétel után kiállított pontigazolásomat. Hogyan lehet ezt pótolni?

Amennyiben a PTE-ETK szervezésében tartott továbbképzésen vett részt, kérjük a továbbképzés pontos dátumát, címét, a továbbképzésen részt vett szakdolgozó nevét és nyilvántartási számát legyen kedves elküldeni az szti@etk.pte.hu e-mail címre. Amennyiben a szakdolgozó valóban teljesítette a továbbképzést, az igazolásáról hiteles másolatot küldünk.

 

A működési kártyámat szeretném megújítani, mi a teendőm?

A működési nyilvántartási kártya megújításához az alábbi linken elérhető formanyomtatványok tartalmaznak minden szükséges információt. 

https://www.enkk.hu/index.php/hun/nyilvantartasi-es-tovabbkepzesi-foosztaly-mukodesi-kartya-tovabbkepzesi-programok/egeszsegugyi-szakdolgozok/nyomtatvanyok

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésére: 

Telefon: 06-1/411-1146, e-mail: omn@okfo.gov.hu